KIK VAGYUNK / Rövid történet


Az ACCENT GeoÖkológiai Szervezet, 2000. 12. 27-étől van bejegyezve, mint non-profit, állami vagy magán-, román vagy külföldi intézményektől független, politika-mentes, jogi személyiséggel rendelkező szervezet. A szervezet a 2000/26. Kormányrendelet alapján végzi tevékenységeit, valamint az ide vonatkozó hatályos jogszabályok és az alapszabályzat szerint.
 
ACCENT GeoÖkológiai Szervezet tagja országos és nemzetközi szövetségeknek és koalícióknak:

Díjak és dícséretek:
Ford Motor Company Díj, VI. rendezvény (2002): Környézetvédelemi részleg – DÍCSÉRET (a fiatalság körében végzett környezettudatos nevelési tevékenységekért)
Civil Társadalom Gála, II. rendezvény (2003): Környézetvédelemi részleg – DÍCSÉRET („A természeti örökség megörzése a Csomád – Bálványos kistérségben” című projektért)
Román Adományozói Fórum, V. rendezvény (2007): Környézetvédelemi részleg - I. DÍJ  (a legjobb civil szervezetek által elkészített éves jelentésért – a Raiffeisen Bank által biztosított 800 euro értékű összeg)

Ujdonságok

Junior Rangerek a természetért

Az ACCENT GeoÖkológiai Szervezet 2016.04.15-09.15 között bonyolítja le a "Junior Rangerek a természetért" című projektjét, melynek célja a védett területek gondnokságai/adminisztrációi között kapcsolat erősítése a *Junior Rangerek számára szervezett oktatási programok és tapasztalatcserék által. Ezek mellett fő célkitűzés a fiatal generáció természetmegőrzésre való ösztönzése az Alcsíki-medence Natura 2000 terület idős fáinak a helyi kulturális és természeti értékek listájára való csatolása.
április 18, 2016 Tovább olvas
Szükségünk lenne a segítségedre!
Üdv!
Leadtunk egy pályázatot, melynek célja első sorban a Tusnádfürdő mellett lévő Apor-bástya felújítása, múzeum létrehozása, kivilágítás, tanösvény kialakítása és diákprogramok is. Ez viszont olyan pályázat, amihez internetes szavazás szükséges. Abban tudnál óriásit segíteni, ha szavaznál a pályázatra, illetve megosztanád az oldaladon, vagy elküldenéd ismerőseidnek.
december 13, 2015 Tovább olvas
”Az a szép”, gasztro-kulturális kiállítás és vásár (2015. december 12-13.)
A kézműves vásársorozatunk harmadik állomása a Bukaresti ”Az a szép”, gasztro-kulturális kiállítás és vásár, 2015. december 12-13. között a bukaresti Verona kertben (Pictor Arthur Verona u. 13-15 szám), ahol az Alcsíki-medence Natura 2000 terület kézműveseinek és kisiparosainak termékeit fogjuk népszerűsíteni és árulni.
december 10, 2015 Tovább olvas

Az összes újdonság

Hírlevél

Nevem:
E-mail: