CINE SUNTEM / Scurt istoric


Organizația GeoEcologică ACCENT, este înregistrată din 27. 12. 2000 cu personalitate juridică română de drept privat, non-profit, independentă de instituțiile publice, de stat sau private, române sau străine și este apolitică. Organizația își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile O.G. nr. 26 din 2000, ale normelor imperative cuprinse în legislația română în vigoare și a celor specificate în statut.

OG ACCENT este membră în alianțe și coaliții naționale și internaționale:

Premii și mențiuni:
Premiile Ford Motor Company, Ediția a VI-a (2002): Secțiunea – Protecția mediului – MENȚIUNE (pentru activitățile realizate privind educația ecologică a tinerilor)
Gala Societății Civile, Ediția a II-a (2003): Secțiunea – Protecția mediului – MENȚIUNE (pentru proiectul „Conservarea patrimoniului natural în microregiunea Ciomad – Balvanyos”)
Forumul Donatorilor din România, Ediția a V-a (2007): Secțiunea – Protecția mediului - PREMIUL I. (pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri  medii – un cec în valoare de 800 euro acordat de la  Raiffeisen Bank)

Noutăţi

Conviețuirea între om și urs
În perioada 16.04.2017 - 15.09.2018, Organizația GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „Conviețuirea între om și urs” ce are ca scop promovarea unei atitudini „prietenoase” față de natură și față de specia protejată ursul brun (Ursus arctos) în rândul localnicilor și a turiștilor din Băile Tușnad, ca un prim pas important spre o conviețuire durabilă, și totodată promovarea ecoturismului prin materiale promoționale bazate pe prezența ursului brun în zona orașului și a Rezervației naturale Piatra Șoimilor.
18 aprilie 2018 Citeşte restul
Bastionul Apor - natură și istorie
În perioada 10.04.2017 - 09.09.2017, Organizația GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „Bastionul Apor - natură și istorie” ce are ca scop implicarea cetățenilor în protejarea și punerea în valoare a patrimoniului natural și cultural, care să aducă și venituri pentru comunitatea locală, fără să afecteze negativ peisajul natural, să ducă la creșterea respectului pentru valorile acestuia și care să încorporeze valorile culturale specifice zonei.
12 aprilie 2017 Citeşte restul
Junior Rangeri pentru natură - final de proiect
În perioada 15.04 - 20.09. 2016, Organizația GeoEcologică ACCENT a implementat proiectul cu titlul „Junior Rangeri pentru natură” ce a avut ca scop întărirea parteneriatelor între custozii/administratorii ariilor naturale protejate prin implementarea unor programe educaționale specifice, schimburi de experiență (know-how) pentru grupurile Junior Ranger*, precum și creșterea nivelului de informare a tinerei generații asupra importanței conservării naturii prin includerea arborilor bătrâni pe lista valorilor culturale și naturale locale din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos.
15 septembrie 2016 Citeşte restul

Toate noutăţiile

Newsletter

Nume:
E-mail: