Noutăţi / Bastionul Apor - natură și istorie


În perioada 10.04.2017 - 09.09.2017, Organizația GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „Bastionul Apor - natură și istorie” ce are ca scop implicarea cetățenilor în protejarea și punerea în valoare a patrimoniului natural și cultural, care să aducă și venituri pentru comunitatea locală, fără să afecteze negativ peisajul natural, să ducă la creșterea respectului pentru valorile acestuia și care să încorporeze valorile culturale specifice zonei.

Principalele obiective ale proiectului:

• REABILITAREA BASTIONULUI APOR din Băile Tușnad și AMENAJAREA UNUI SPAȚIU DE EXPOZIȚIE în incinta acestuia, prin amplasarea unor panouri cu imagini de arhivă și cu o scurtă prezentare a trecutului acestuia.

• PUNEREA ÎN VALOARE A BASTIONULUI APOR ȘI A SPAȚIULUI DE EXPOZIȚIE prin iluminarea acestuia printr-o soluție eficientă, care folosește inovația tehnologică pentru protecția mediului înconjurător, precum și amenajarea traseului turistic care duce la bastion și amplasarea unor popasuri ecoturistice.

• Promovarea patrimoniului natural și cultural al zonei prin organizarea în cadrul „Zilelor orașului Băile Tușnad” a unui eveniment tematic intitulat „ZIUA REZERVAȚIEI NATURALE PIATRA ȘOIMILOR” și sporirea gradului de educație ecologică a grupurilor Junior Ranger din Bazinul Ciucului de Jos, prin REALIZAREA UNOR ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE în cadrul evenimentului tematic intitulat „Ziua Rezervației Naturale Piatra Șoimilor”.

Grupul țintă: Grupurile Junior Ranger din școlile Gimnaziale: Jókai Mór din Băile Tușnad, Imets Fülöp Jákó din comuna Tușnad (2 școli cu același nume), Endes József din comuna Sânsimion, Arany János din comuna Sântimbru, Vitos Mózes din comuna Sâncrăieni; factorii de decizie și comunitatea locală din Băile Tușnad; (toate categoriile de vârstă, sex, naționalitate, religie și ocupație) împreună cu turiștii, precum și toți cei interesați care doresc să se implice în activități pentru cunoașterea și protejarea valorilor naturale și practicării unui turism responsabil.

Aria geografică: Rezervația naturală protejată Piatra Șoimilor și imediata vecinătate a acesteia (unde se află Bastionul Apor), localitatea Băile Tușnad, jud. Harghita. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România și se va implementa în parteneriat cu Primăria Băile Tușnad; Asociația Green Zone; Asociația de Turism Băile Tușnad și Școala Gimnazială Jokai Mor - Băile Tușnad.


Pentru mai multe informații contactați:

Bertalan Tamás, Coordonator proiect (Tel.: 0736 351 917 | E-mail: tamas.bertalan1975@gmail.com)

Pilbáth G. Attila, Asistent proiect (Tel.: 0723 356 650 | E-mail: a.pilbath@yahoo.com)


* Cluburile Junior Ranger reprezintă grupuri de elevi coordonate de câte un profesor din Școlile Gimnaziale din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos, și anume: Jókai Mór din Băile Tușnad, Imets Fülöp Jákó din comuna Tușnad (2 școli cu același nume), Endes József din comuna Sânsimion, Arany János din comuna Sântimbru și Vitos Mózes din comuna Sâncrăieni.Înapoi


Momentan nu sunt commentarii. Fiţi Dvs. primul care comentează. !


Comentez şi eu

Nume
E-mail (nu este public)
Mesaj
Pentru a trimite mesajul vă rugăm să copiaţi codul de securitate de mai sus.

Noutăţi

Conviețuirea între om și urs
În perioada 16.04.2017 - 15.09.2018, Organizația GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „Conviețuirea între om și urs” ce are ca scop promovarea unei atitudini „prietenoase” față de natură și față de specia protejată ursul brun (Ursus arctos) în rândul localnicilor și a turiștilor din Băile Tușnad, ca un prim pas important spre o conviețuire durabilă, și totodată promovarea ecoturismului prin materiale promoționale bazate pe prezența ursului brun în zona orașului și a Rezervației naturale Piatra Șoimilor.
18 aprilie 2018 Citeşte restul
Bastionul Apor - natură și istorie
În perioada 10.04.2017 - 09.09.2017, Organizația GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „Bastionul Apor - natură și istorie” ce are ca scop implicarea cetățenilor în protejarea și punerea în valoare a patrimoniului natural și cultural, care să aducă și venituri pentru comunitatea locală, fără să afecteze negativ peisajul natural, să ducă la creșterea respectului pentru valorile acestuia și care să încorporeze valorile culturale specifice zonei.
12 aprilie 2017 Citeşte restul
Junior Rangeri pentru natură - final de proiect
În perioada 15.04 - 20.09. 2016, Organizația GeoEcologică ACCENT a implementat proiectul cu titlul „Junior Rangeri pentru natură” ce a avut ca scop întărirea parteneriatelor între custozii/administratorii ariilor naturale protejate prin implementarea unor programe educaționale specifice, schimburi de experiență (know-how) pentru grupurile Junior Ranger*, precum și creșterea nivelului de informare a tinerei generații asupra importanței conservării naturii prin includerea arborilor bătrâni pe lista valorilor culturale și naturale locale din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos.
15 septembrie 2016 Citeşte restul

Toate noutăţiile

Newsletter

Nume:
E-mail: